www.montjoie.nl
 
Drop Down Menu
 
 

De omgeving

Ligging

Het huis in Pedreguer ligt op een heuvel (Monte Solana), halverwege Valencia en Alicante aan de Costa Blanca  op 10 km afstand van Denia. Een winkeltje/eetcafeetje Sneeker ligt op 2 km afstand en een grote supermarkt (Masymar) ligt op 3 km, beide in Pedreguer. Hiervoor dient men vanuit het huis de verkorte route te nemen.

Steden en dorpen

Denia

Denia, ook wel Puerta de Costa Blanca genoemd, ligt aan de voet van de Montgo en is gebouwd rond een heuvel waarop een kasteel staat (met o.a. archeologisch museum), met een mooi uitzicht op stad en strand en (jacht-) haven.

De Marques de Campo is de grote moderne winkelstraat met terrassen, maar er zijn ook kleine terrasjes aan de boulevard en sfeervolle pleintjes in het oudere gedeelte.

Gezellig terras in Denia

Een van de vele gezellige pleintjes in Denia

Javea

Javea, een oud stadje met een indrukwekkende kerk en smalle, steile straatjes, gelegen tussen twee kapen met schitterende vergezichten langs de rotsenkusten: Cabo San Antonio, ten noorden en Cabo de la Nao ten zuiden.
Andere mooie plaatsjes, gelegen langs de toeristiche route zijn o.a. Moraira en Calpe.

Valencia

Valencia, derde stad van Spanje, liggend aan de Costa del Azahar op 1 uur rijden van het huis, wordt gekenmerkt door een zeer gezellige sfeer, maar ook door vele bezienswaardigheden, zoals gotische kathedralen (b.v. Catedral de Santa Maria), de oude zijdebeurs, en de machtige stadstorens Torres de Serrans en Torres de Quart. Meer hedendaagse cultuur in het Estacio del Nord, Palau de Musica en Museo de las Ciencias Principe Felipe etc.

Strand

De Costa Blanca, wit vanwege de stranden en de bloeiende amandelbomen, strekt zich uit van noord-westelijk van Denia tot Cartagena. De vele kustplaatsjes, zoals Altea, Calpe, Moraira, Javea, Denia en Oliva trekken veel kunstenaars. Benidorm is vooral in trek bij diegenen die strand- en avond/nachtvertier zoeken. De Costa Blanca heeft een warm, gezond en stabiel klimaat (klik hier voor het weer) gedurende het grootste deel van het jaar (informatie via WHO), waardoor men er ook goed kan overwinteren.

Het overwegend rustige zandstrand vanaf Denia noordwestwaarts (Las Marinas) tot Oliva is 11 km lang. Ook even ten zuidwesten van Denia is er strand (Platja les Arenetes), maar ook een mooie rotsige kust (Las Rotas). De afstand tot het dichtstbijzijnde strand (Punta de los Molins) bedraagt 8 km (binnendoor, afslaan net voor La Xara).

Het dichtsbijzijnde strand (15 minuten) bij Punta de los Molins. Het zandstrand tussen Denia en Oliva is 11 km lang !

Het dichtsbijzijnde strand (15 minuten) bij Punta de los Molins. Het zandstrand tussen Denia en Oliva is 11 km lang!

De overige stranden liggen op 10-12 km (Denia, Els Poblets, Les Deveses, etc.) of iets verder bij Javea (Platja la Grava, Platja del Arenal etc).

Punta de los Molins

Punta de los Molins

Stranden met zand en rotskusten vindt men b.v. even ten zuiden van de prachtige Cabo de la Nao (o.a. Platja de la Granadella).

Platja de la Granadella

Het idyllische "Platja de Granadella" bij Cabo de la Nao,
ZO van Javea, op 30 minuten afstand van het huis