www.montjoie.nl
 
Drop Down Menu
 
 

De omgeving

Ligging

Het huis ligt rustig in een doodlopend zijstraatje (Rives de Dranse) gelegen in een bocht van weggetje dat naar het centrum van Saint Jean loopt. Onder het huis loopt een randonnee/mountainbikepad van Saint Jean naar Montriond/Morzine, verbonden met andere randonnees. Winkels en restaurants liggen op 5 minuten lopen. Een grote supermarkt (Champion) ligt op 5 minuten rijden richting Montriond.

Voor een beschrijving van de wintersportgebieden zie onder Winter.

Steden en dorpen

1. In de bergen

Saint-Jean d’Aulps

Op 800 m gelegen in het Vallee d’Aulps, is een vriendelijk en rustig Frans bergdorpje, m.n. bekend vanwege de Abbaye d’Aulps, een ruïne uit de dertiende eeuw. In het centrum zijn alle winkels aanwezig en enkele eetgelegenheden (o.a. Le Coq, L’Amandier). In het hoogseizoen, zowel s’winters als s’zomers is er sprake van gezellige drukte, echter voor  uitgebreid vertier dient men naar Morzine te gaan.  Ook in La Grande Terche, een hoger gelegen gedeelte van Saint Jean (5 minuten rijden), zijn enkele winkels  en eetgelegenheden (o.a. Pizzeria Rufus). Vanuit Saint Jean kan men vele wandeltochten maken.

Abbaye d’Aulps

Abbaye d’Aulps

Morzine/Les Gets/Avoriaz

Op 10 minuten rijden van Saint-Jean omvatten deze dorpen meer het mondaine bergtoerisme in de Haute Savoie rond Les Portes du Soleil. Ook van hieruit vele wandelmogelijkheden en ander activiteiten gerelateerd aan de bergen.

Montriond/les Lindarets

Vanuit Montriond rijdt men naar het schitterende Lac de Montriond (10 minuten rijden), een bergmeer, waar men kan zwemmen en wandelen naar de watervallen (Cascades d’Ardent), alsmede kanoën. Er zijn hier enkele restaurants/terrassen met uitzicht op het meer. Even verderop, via een prachtig bergweggetje over de Col de Joux Vert komt men in Les Lindarets en Village des Chevres, het geitendorp. Dit dorpje wordt gekenmerkt door de gezellige bergsfeer en de vele geiten die tussen de mensen en langs de terrasjes lopen. Enkele honderden meters verder treft men in Les Lindarets het centrum van Les Portes du Soleil aan, waar tot laat in het seizoen nog wat sneeuw kan liggen. Hier vandaan kan men s’zomers wandelend of via de stoeltjesliften een eind richting Chatel, Avoriaz en Zwitserland lopen.

Samoens

Een bezoek aan dit sfeervolle dorpje op 50 minuten rijden is ook de moeite waard, mede vanwege de uitgebreide wandelmogelijkheden in de buurt.

Chamonix/Mont Blanc

(90 minuten rijden) behoeft nauwelijks toelichting. Naast de vrijwel onbegrensde bergsportmogelijkheden kan men met een treintje naar de ijshutten of de Mont Blanc bekijken via een gondel.

2. Aan het Lac Leman/Meer van Genève

Thonon les Bains

Thonon les Bains ligt op 25 minuten rijden van het huis. Het is een mondaine badplaats met uitgebreide mogelijkheden om te winkelen. Er zijn vele terrasjes en veel activiteiten s’zomers. Het uitzicht vanaf de muur over het Lac Leman, met aan de overkant het Zwitserse Lausanne, is schitterend. Landinwaarts zijn de bergen van de Haute Savoie te zien. Beneden aan de haven (Port de Rives) zijn meerdere gezellige terrasjes/eetgelegenheden langs de boulevard grenzend aan de jachthaven.

Gezellige terrasjes aan de haven van Thonon les Bains

Gezellige terrasjes aan de haven van Thonon les Bains

Men kan boottochten maken over het Lac Leman. Eveneens kan men er zwemmen aan het strand van Thonon. Even oostelijk richting Evian is er in Amphion ook nog een strand en een groot overdekt zwembad.

Thonon-les-Bains

De jacht- en vissershaven van Thonon les Bains (Lac Leman)

Evian les Bains

Op 30 minuten van het huis, is een statig dorp met een mooie boulevard. En een casino. Ook hier zijn vele mogelijkheden om te winkelen en te eten.

Yvoir

(45 minuten rijden van het huis) is een prachtig autovrij ommuurd dorpje met een gezellige middeleeuwse sfeer. Er zijn talloze winkeltjes waar men lokale artikelen kan kopen.

Yvoir

Het schilderachtige middeleeuwse plaatsje Yvoir

Wat verder gelegen zijn o.a  Genève en Montreux.

 

Klik hier voor meer foto's van de omgeving