www.montjoie.nl
 
Drop Down Menu
 
 

Activiteiten en sporten

Zwemmen

Zwemmen kan men o.a. in het Lac de Montriond (10 minuten rijden), Lac de Morzine (15 minuten rijden) en het Lac Leman (Meer van Genève; dichtstbijzijnde strand in Thon; 25 minuten rijden). Er zijn diverse zwemmogelijkheden en kleinere en wat groter stranden aan de zuidkant van het Lac Leman; o.a. Thonon, Amphion, Evian en Sciez.
Het grootste strand ligt in Excevenex (40 minuten rijden), ideaal voor kinderen enerzijds vanwege de mogelijkheden tot vertier, anderzijds omdat men ver het water in moet voor het diep wordt. In o.a. Morzine en Amphion zijn overdekte zwembaden.

Raften en hydrospeed

Raften en hydrospeed kan men doen in de Dranse richting Thonon (20 minuten van het huis rijden). Bij het evenementenkantoor 7 Aventures (op de kruising van de wegen naar Thonon en Chatel) kan men o.a. ook een survivaltocht over touwen e.d. maken.

Watersporten

Alle watersporten kan men beoefenen vanuit de diverse plaatsjes aan het Lac Leman. Kanoën kan ook op het Lac de Montriond.

Watersport

Alle watersporten mogelijk op het grote Lac Leman temidden van de bergen van de Jura en Haute Savoie.....

Wandelen

Wandelen kan men eindeloos in de buurt van het huis (o.a. Mont d’Evian, richting Le Biot of Montriond/Morzine etc. Via het Office de Tourisme kan men wandelroutes krijgen.  Ook vanuit Les Lindarets zijn er uitgebreide wandelmogelijkheden alle richtingen uit, eventueel m.b.v. een stoeltjeslift.

Mountainbiken (VTT) en toerfietsen

Mountainbiken kan men er ook overal via al dan niet uitgezette routes, die duidelijk zijn aangegeven. Ook zijn er paden uitgezet waar men van de bergen af kan fietsen nadat men de fiets met de skilift heeft meegenomen.

fietsen

Fietsen (toer en VTT) voor alle leeftijden

Bergsporten

Alle overige bergsporten zijn in feite mogelijk dichtbij of iets verder van het huis, zoals bergbeklimmen. Gletsjertochten worden uitgezet vanuit Chamoniz. Voorst kan men vanaf verschillende punten parapente beoefenen. Apart is ook het Fantasticable, waarbij men aan een katrol aan een kabel met een snelheid van 80 km/h van de ene naar de andere bergtop “vliegt”.

De Gorges du pont du Diable liggen op 15 minuten rijden van het huis richting Thonon. Hier kan men de spectaculaire effecten van het wilde water zowel boven als onder de grond bekijken.

Gorge du pont du diable

Gorges du pont du Diable

Zie b.v internetsites:
www.hautesavoie-tourisme.com
www.valleedaulps.com
www.stjeandaulps.com

Saint Jean Tourisme: 0033 450 796509
Montriond/Morzine : 0033 450 791281